Kom jij ons helpen de Zeeuwse Molens een duwtje te geven?

Molengids worden

Bezoekers stellen een rondleiding in de molen vaak zeer op prijs. Als de molenaar druk aan het werk is met de molen, heeft die daar niet altijd alle gelegenheid voor. Daarom is er de opleiding tot molengids, dit is een samenwerking tussen het Gilde van Vrijwillige Molenaars (afdeling Zeeland)

Je leert van alles over molens in het algemeen, en over de molen(s) waar je gids wilt worden. Extra aandacht is er voor het thema veiligheid, omdat een bezoek aan een werkende molen nooit zonder risico is. Als molengids leer je de gevaren goed kennen, zodat je jouw gasten een veilig bezoek kunt garanderen.

De cursus heeft de duur van een dag en wordt op een molenlocatie gegeven. Aan bod komen de verschillende molentypen, functies en techniek. De werking van een windmolen en de omgang met geïnteresseerde bezoekers.

De opleiding tot molengids is veel minder intensief dan de opleiding tot vrijwillig molenaar, waardoor deze optie steeds populairder wordt. Lijkt het je wat en kom jij de molenaar helpen?

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@zeeuwsemolens.nl

Cookies 🍪

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.