Kom jij ons helpen de Zeeuwse Molens een duwtje te geven?

Terug in de tijd…

Molenmaker M.A. Versluis sprak in 1974 zijn teleurstelling uit over de geringe belangstelling van de Zeeuwen voor ‘hun’ molens. Dat had het nodige effect! Nog hetzelfde jaar verzamelden ruim 50 belangstellenden zich in het Goese hotel-restaurant Terminus. 

Een bont gezelschap van vertegenwoordigers van gemeenten tot molenaars besloot onder leiding van de Goese burgemeester mr. F.G.A. Huber tot de oprichting van een vereniging. In januari 1975 passeerden de statuten.

Vereniging de Zeeuwse Molens zet zich in voor de 77 molens die nog herkenbaar in het Zeeuwse land staan. 

Ons doel

Ons doel is het bevorderen van het behoud van molens en restanten van molens in Zeeland.

Dit willen wij bereiken door:

De afgelopen jaren heeft de vereniging haar gezicht laten zien op vele molinologische terreinen. 

Op technisch gebied werd bijstand verleend aan eigenaren van molens. Diverse restauraties werden begeleid. Op subsidiegebied wijst de vereniging eigenaren de weg. De vereniging is waakzaam op het gebied van het verdwijnen van streekeigen elementen aan molens.

In molen De Noorman te Westkapelle is een klein museum ingericht. Ook is een documentatie- en fotoarchief aangelegd dat door belangstellenden kan worden ingezien in het Gemeentearchief van de gemeente Tholen.

ANBI status

De Vereniging De Zeeuwse Molen aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent, dat giften aan de Molenstichting vallen onder giften aan goede doelen. 

Giften aan een ANBI-instelling zijn daarom aftrekbaar voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Voor meer informatie hierover verwijzen wij naar de website van de Belastingdienst.
Zie ook ANBI

Cookies 🍪

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.