Zondag 27 oktober | 26e Rijnlandse Molendag – exclusief voor molenaars en molenaars in opleiding

Rijnlandse Molenstichting

Molenaars en molenaars in opleiding  zijn op zondag 27 oktober van harte welkom bij de 26e Rijnlandse Molenaarsdag als onze molens exclusief voor molenaars te bezoeken zijn.

Rijnlandse MolenstichtingNaast een bezoek aan de mooie achtkanters, wipmolens en stenen poldermolens, is het ook een mooie kans om een aantal bijzondere molenonderdelen te bekijken.

Bijvoorbeeld de recent weer teruggeplaatste Dekker-spleetwiek van de Grosmolen, de nog werkzame Ericsson-hulpmotor uit 1930 in de Hoop doet leven of de oudste polder
molen met een vijzel; de Lisserpoelmolen.
Beide laatste molens maalden onlangs nog op verzoek van het Hoogheemraadschap mee om het water uit de polders te krijgen.

De molens die te bezoeken zijn op zondag 27 oktober staan op de website van de Rijnlandse Molenstichting. Dit schema zal nog worden aangevuld.Zie: https://www.rijnlandsemolenstichting.nl/nieuws/rijnlandse-molenaarsdag-op-27-oktober-2024

 

Cookies 🍪

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.