Wijziging in doogeven tellerstanden

Omwentelingen 2023

Per 1 januari 2024 wordt de inventarisatie betreffende de draaipremieregeling niet meer vanuit de Provincie gefaciliteerd. De Hollandsche Molen zal de inventarisatie van de omwentelingen vanaf nu gaan coördineren waaruit de uitkering van de premie via de Provincie wordt gedaan.

Omwentelingen 2023Juridisch gezien moet de Provincie Zeeland subsidie uitkeren in het jaar waarover de subsidie loopt. Concreet betekent dit dat voor de omwentelingen van 2023 de aanvraag en uitbetaling ook in 2023 moet verlopen. Maar omdat de uitbetaling van de premie aan moleneigenaren niet in hetzelfde jaar plaatsvond werd deze regel niet nageleefd.

Omdat ook het inventariseren en administreren van de omwentelingen arbeidsintensief is, heeft de provincie aangegeven dit niet meer zelf te willen doen maar uit te willen besteden aan De Hollandsche Molen. Zij vragen dan de subsidie aan bij provincie, verdelen de gelden onder de molens qua omwentelingen en verrekenen dit weer met de provincie.

De Vereniging de Zeeuwse Molen had graag de taak van de inventarisatie willen opnemen, echter heeft men anders doen besluiten.

Als moleneigenaar kun je binnenkort post ontvangen van De Hollandse Molen om de omwentelingen van 2023 door te geven waaruit de draaipremieregeling wordt uitbetaald.

Ondanks deze wijziging stellen wij het zeer op prijs om de tellerstanden van je molen over 2023 aan ons wel door te geven. Hiermee hebben wij een goed beeld van de draaiende molens in onze provincie. Het doorgeven van de tellerstanden kan via dit formulier. Alvast hartelijk dank.

Cookies 🍪

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.