En de winnaar is… | Uitslag Dorpentocht Terre des Hommes 2022

Ons Genoegen - Middelburg

Vereniging de Zeeuwse Molen, het Gilde van Vrijwillige Molenaars afdeling Zeeland en de organisatie van de Terre Des Hommes dorpentocht Walcheren kijken terug op een geslaagde editie van de dorpentocht 2022 op 2 augustus j.l.

De route liep langs bestaande molens maar ook langs historische plaatsen met een molen verleden op Walcheren.

Van de zeven stempelposten waar een molen staat, draaide er werkelijk zes. Omdat de zeilvoering per molen scheelt alsmede de wiellengte maakt het snel een verschil in totale as-omwentelingen.  Daarbij komt vooral nog eens de molen biotoop. Hoe kan de wind tot de molen komen en weer veilig verlaten!  Een strijd voor de wind, waar de Zeeuwse Molen zich hard voor maakt!

Hierbij de resultaten van de draaiende molens:

Middelburg: Ons Genoegen                                   5073

Nieuw en Sint-Joosland: Buiten Verwachting     2327

Arnemuiden: Nooit Gedacht                                  4900

Gapinge: De Graanhalm                                          4167

Oostkapelle: ‘d Arke                                                 5148

Domburg: Weltevreden                                           6315

—————————–

Totaal maakt dit 27.930 omwentelingen voor alle molens samen. Er zijn molens welke dit in een maand draaien, maar ook welke de 100.000 aantikken! Benieuwd? Kijkt u ook eens naar alle ander Zeeuwse molens via onze site.

In totaal hebben er 39 personen mee gedaan met onze wedstrijd. Veel mensen dachten rond de 45.000 te zitten.

De heer Kees van Boven uit Oost-Souburg zat er slechts 153 omwentelingen naast!!! Een zeer knappe prestatie, waarvoor ook een beloning is gebracht. Van harte gefeliciteerd met deze prijs!

Cookies 🍪

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.