‘De wind in de zeilen’  – Zeeuwse Molenvisie 2024

Begin 2023 hebben wij het initiatief genomen voor het opstellen van een Zeeuwse Molenvisie, omdat er ondanks de politieke interesse (nog) geen specifiek provinciaal molenbeleid is. Ook ondervinden wij een groot gebrek aan vrijwilligers voor onze vereniging, het Gilde van Molenaars afdeling Zeeland en is al jarenlang een achterstand in de staat van molens. Met het gereedkomen van deze Zeeuwse Molenvisie starten wij met het toewerken naar een uitvoeringsplan zodat de Zeeuwse Molens de aandacht krijgen die ze hard nodig hebben.

Zeeuwse Molenvisie 2024

Op 19 april is de Zeeuwse Molenvisie uitgereikt aan gedeputeerde Harry van der Maas tijdens de voorjaarsvergadering van de Vereniging De Zeeuwse Molen.

Wij zijn zeer trots op deze visie die vanuit de verschillende invalshoeken de problematiek van organisaties, onderhoud de omgeving  laat zien, maar daarmee ook juist de kansen laat zien waarin de Zeeuwse Molens weer op een voetstuk komen te staan voor nu en in de toekomst.

De visie is hier in te zien (PDF):

Bekijk hier de Zeeuwse Molenvisie 2024

Zie ook 

Nieuwsitem PZC: 20 april ‘Zeeuwse Molenvisie: draaipremie voor álle molens helpt om deze bijzondere monumenten te behouden’

 

 

Cookies 🍪

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.